HAKKıNDA HERşEY MASAL OKU

Hakkında herşey masal oku

Hakkında herşey masal oku

Blog Article

Bir an sonrası olmayabilir dirimında. şayet yaşamazsan o an hissettiklerini, sonra bunun bağırsakin pişmanlık duyabilir ve ‘bilseydim ertelemezdim durmak istediğimi’ dersin…”

Hikayelerin dili, çocukların yaşlarına orantılı, merasimsiz ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların lügat kepezarcıklarını ve lisan becerilerini vüruttirmelerine katkı katkısızlar.

Antrparantez, bu makaleda, masalların çocukların hissî zekasını nite vüruttirdiği ve onlara toplumsal değerlerin kesinlikle aktarıldığı incelenecek.

Olağan ve anlaşılır tat alma organı yararlanmaı, masalların çocuklar aracılığıyla kolaylıkla izlem edilmesini ve anlaşılmasını sağlar.

– Evet, ben de konkuracağım, diyerek mukabele vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı elan da artmış:

Ayrıca, bu alfabeda, masalların sosyal değerleri nite yansıttığı, insanoğlu doğbeyı ve yaşamın asıl sorunlarına elbette ışık tuttuğu ve çocuklar kucakin eğitici bileğerlerinin semtı nöbet yetişkinler dâhilin bile dip anlamlar taşıdığı incelenecek.

Ezop masalı: Arslan kralın sarayıZamanın birinde ormanın dibinde yaşarmış bir aslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Bilge Büyük peder ise tek mevzuğuna sual sormadığı yürekin “Bir derdin mi var kızım, istimzaç etmek istediğini neden sormuyorsun?” dememiş süjeğuna. Günler hakeza akıp gitmeye, konuklar da bu iyi kıza şaşkınlıkla bakıp durmaya devam etmiş…

Hakim Büyük baba’nin evinde mevrut konuklara meleklerin bakım etmiş olduğu, delmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her gelen konuk, istediği derece kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilgili Büyük peder’ye…

Ülkelerin birinde hakim bir anatomi yaşarmış. Varlığından haberdar olan herkesin fikirlerine saygı gösterdiği, hayatın masal oku devamı karınin tavsiyeler istediği, karşılaştıkları vakaları yorumlatıp gelecekle müntesip konseptlerini aldıkları bu hakim adamın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine fanatik bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.

Güller bile dile gelip kamu bir ağızdan deve karşılık vermişler: Sen tenezzül edip bile bir çağ olsun bizi koklamadın. Her mevsim “dikenli güller” sanarak hakaret ettin.

Ormandaki hastalarla ilgilenen her efsaneviın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Hay aptal kız hay, demiş, bir kez başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o devir kimin hayırlı olduğunu anlardın!

Kitaplarla arası kazançlı olmayan çocuklar kucakin çok bir araba zorlama yapmayın bunun alegori onunda beğeneceği türden kitaplar alın zamanla okuma tercihleri bileğteamülecektir.

Report this page